SOS Kinderdorpen

Online Escape Room

Een online escape room voor de hele familie

SOS Kinderdorpen helpt kwetsbare kinderen opgroeien tot sterke volwassenen. Daarin is een liefdevolle familie erg belangrijk. Met deze online escape room wordt je als familie uitgedaagd om samen de 11 opdrachten binnen het uur op te lossen. De opdrachten hebben verschillende gradaties in moeilijkheid, zodat iedereen in de familie mee kan doen.

Klant
SOS Kinderdorpen
Doel
Leads genereren en meer awareness creëren
Skills
Concept, design, productie & hosting
Oplossing
Maatwerk Laravel quiz met admin
 

11 opdrachten binnen het uur

De online escape room is een reeks van 11 opdrachten in een verhaal dat wordt verteld door Kim-Lian. Zij reist voor SOS Kinderdorpen de hele wereld over en komt op plekken waar velen waarschijnlijk nog nooit zijn geweest. In één land kreeg zij een superlekker recept mee naar huis. Kim-Lian kan het alleen nergens meer vinden. Als familie moet je samenwerken om 11 opdrachten binnen het uur op te lossen om het recept te vinden.

 
 

Werking

De online escape room bestaat uit 11 opdrachten die elk op maat zijn ontwikkeld en passen binnen het verhaal. Elke escape room heeft een unieke link, zodat je op meerdere devices (desktop, tablet én mobiel) de escape room kunt spelen. Als de familie de escape room binnen de 60 minuten heeft uitgespeeld, dan kan de score worden gedeeld. Ook kan via de webcam een foto worden gemaakt van de familie. Deze foto wordt dan voorzien van de eindtijd en het logo van SOS Kinderdorpen zodat deze gedeeld kan worden om social.

Concept, design, productie en hosting

De doorlooptijd van het concept, ontwerp en de productie was een krappe twee weken. De online escape room is opgenomen in persberichten over de “Internationale Dag van het Gezin”, waarbij SOS Kinderdorpen een relevant verhaal speelt.

Share with