Facebook Messenger Chatbot

18 februari 2017 | < 4 min. | 37

Steeds meer bedrijven bieden laagdrempelige servicecommunicatie aan. Dat merken wij ook, bijvoorbeeld door WhatsApp of een live chat. Dat heeft veel voordelen voor de consument en het bedrijf. Maar er zijn ook een aantal nadelen. Zo moet je snel reageren voordat iemand afhaakt en er moet iemand 24/7 voor je online zijn. Kortom: een hele organisatie en een kostenpost. 

Om deze reden heeft de chatbot zijn intrede gedaan. Veel eerstelijns vragen kunnen door de chatbot beantwoord worden. Via Facebook is het mogelijk om te chatten via Facebook Messenger. Maar ook hierbij geldt dat je een echt persoon aan de andere kant moet hebben die alle gecompliceerde vragen beantwoordt. Maar er is goed nieuws, want Facebook biedt nu de mogelijkheid om via het Facebook Messenger platform een chatbot te bouwen. Deze kan alle standaard vragen automatisch beantwoorden.

Red Button chatbot
Benieuwd hoe dat werkt? Red Button heeft speciaal voor dit artikel een Facebook Messenger chatbot ontwikkeld. Deze staat live op onze Facebook page.

Via het venster van Facebook Messenger kun je chatten met onze chatbot. Maar ook via de Messenger app voor o.a. iOS en Android is onze chatbot te bereiken. Alle chats kunnen via de centrale berichten pagina in Facebook worden beheert. Zo kan een servicemedewerker reageren op een chat die via een chatbot is gestart en zo de conversatie overnemen en verdiepen.

Vraag en antwoord
De chatbot in Facebook Messenger kun je helemaal zelf inrichten. Het is zo te programmeren, dat de chatbot naar wens reageert op de vragen die gesteld worden. Naast de tekstberichten kun je ook afbeeldingen, video’s en bestanden doorsturen via de chatbot.

Onze chatbot op Facebook direct een vraag stellen? Klik dan hier. Zie hieronder een paar voorbeelden van vragen:

“wat doet redbutton?” = geeft een tekstueel antwoord terug

“Wat is jullie logo?” => geeft een afbeelding terug

“Wat zijn de leveringsvoorwaarden?” => Geeft een PDF bestand terug

“Hoe oud ben je?” => Geeft een waarde terug

Ook een chatbot?
Geïnteresseerd geraakt in het gebruik van een chatbot op Facebook? Mail of chat dan eens met Red Button en vraag naar Benjamin. Graag sparren we met jou naar een oplossing om chat in jouw organisatie slim in te zetten, zonder dat het veel geld, mankracht en tijd kost.

delen: