Meer leads

met Online Activatie

Kwalitatieve leads

Hoe zorg ik voor meer leads? Er zijn veel manieren waarmee je meer leads kunt genereren. Maar hoe kies je de methode die het best bij jouw bedrijf en jouw doelstellingen past? Als je kiest voor kwalitatieve leads met een hoge conversie, dan is online activatie de meest renderende methode om leads te genereren. Bij Red Button Digital geven we de voorkeur aan kwalitatieve leads omdat dit leidt tot een hogere sales conversie en hogere tevredenheid bij onze klanten.

 

Leads inkopen vs. leads genereren

Veel bedrijven kopen leads in. Dat is makkelijk en levert sneller volume dan ze zelf genereren. Toch kleven er nogal wat nadelen aan het inkopen van leads. Leads zijn potentiĆ«le klanten die al een eerste ‘touch’ moment hebben gehad met jouw bedrijf. Als jij dan vervolgens contact met jouw leads opneemt, hebben deze al van jou gehoord en staan ze meer open voor jouw verhaal. Bij ingekochte leads, koop je eigenlijk geen leads maar contacten. Lees hieronder de voordelen van gegeneerde leads met de online activaties van Red Button Digital ten opzichte van ingekochte leads.

Share en win

Eigenaar van je leads

Als je leads inkoopt, dan worden deze aan meerdere partijen doorverkocht. Een batch mag je voor een bepaalde periode gebruiken voordat deze weer naar een andere partij gaat. Een lead wordt vaak 5 tot 10 keer doorverkocht. Zo bouw je zelf geen database met leads op en kan het voorkomen dat concurrenten gebruik maken van dezelfde leads als jij. Dat wil je natuurlijk niet. Met een online activatie van Red Button Digital ben je volledig eigenaar van de verworven leads en kun je de data verwerken op jouw manier.

lead conversie

Kwalitatieve leads

Een bedrijf dat leads levert kiest voor kwantiteit. Elke maand wordt er een vast aantal leads van ze afgenomen en om aan de vraag te kunnen voldoen worden allerlei middelen gebruikt. Deze methodes spreken een bepaalde doelgroep aan. Maar dit is vaak niet de doelgroep die relevant is voor jouw merk. Daarnaast hebben gemiddeld 30% van deze leads helemaal geen interesse in jouw dienst of product. Deze ‘leads’ kun je dan ook al direct afschrijven, terwijl je er wel voor betaald hebt. Red Button Digital ontwikkelt elke online activatie op maat, zodat we de actie precies op jouw doelgroep afstemmen. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke conversie met kwaliteit leads.

website traffic

Jij bepaald de data

Als je leads inkoopt, bepaald het bedrijf dat deze leads levert welke informatie ze vragen aan hun deelnemers. Er wordt vaak meer gevraagd dan nodig. Tevens schuren de opt-in en actievoorwaarden regelmatig tegen de grenzen van de AVG aan. Door meer informatie te vragen dan nodig, verlies je conversie en wordt er niet aan de AVG voldaan. Red Button Digital ontwikkelt online activatie op maat, waarbij we alleen de data opslaan die relevant is voor jouw doelstelling. Zo nemen we drempels weg, houden we het simpel en zorgen we dat we voldoen aan de AVG.

 
Met onze online activaties zorgen we ervoor dat deelnemers vanuit de online activatie op de gewenste landings- of productpagina terechtkomen. Hiermee leveren we traffic af dat al gesegmenteerd is en een duidelijke voorkeur heeft voor een bepaald product of dienst op jouw website. Deze segmentatie levert significant hogere kwalitatieve leads op.
 

Online activaties voor meer leads

De online activaties die zorgen voor bewezen meer leads zijn de quiz, sweepstake, kraskaart en coupon actie. Met name de quiz is ideaal voor het segmenteren van je bezoekers naar de juiste pagina’s op jouw website. Sweepstakes, kraskaarten en coupon acties zorgen voor bezoekers die met een kortingscode of coupon gestimuleerd worden tot een online of offline (winkel) aankoop.

activatie
Quiz icon Quiz
activatie
Sweepstake icon Sweepstake
activatie
Lopende Band icon Lopende Band
activatie
Kraskaart icon Kraskaart
 

Interesse in meer leads met online activaties?

Laat dan hieronder een berichtje voor ons achter

Wij verzorgen een conceptvoorstel van een passende online activatie die je meer kwalitatieve leads gaat opleveren.